Heden @ The Performance Show Art Rotterdam

22 januari 2020

Heden presenteerde de performance | installatie Streep #1 van beeldend kunstenaar Kunrad op The Performance Show op Art Rotterdam. The Performance Show is een nieuw initiatief van Art Rotterdam en bood bezoekers van Art Rotterdam 2020 een gevarieerd en doorlopend programma, op steenworp afstand van de beurs: in de industriële setting van AVL Mundo / Atelier Van Lieshout.

"Op het eerste gezicht toont dit werk een grote intrigerende installatie opgebouwd uit verschillende vormen van gewoon papier - kranten, toiletrollen of grote dozen. Maar wanneer deze installatie in een live uitvoering verandert, brengen de verborgen klankkwaliteiten van al deze papieren vormen het publiek een betoverende, uitgebalanceerde en verrassende compositie. Dit project van 'fysieke geaggregeerde synthese' zorgt ervoor dat je naar geluid kijkt en naar papier luistert op een manier die je nog nooit eerder hebt gedaan. '

Kunrad noemt zichzelf geluidskunstenaar en componist. Hij heeft zijn bachelor behaald in Composition Electronic Music aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2018 studeerde hij af in de master ArtScience aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Met zijn eindexamenwerk won hij de Heden Startprijs 2018, die jaarlijks aan een talentvolle alumnus van de KABK wordt uitgereikt. Naast de Heden Startprijs won hij ook de afdelingsprijs ArtScience van de KABK. Tevens werd de Royal Academy Master Award 2018 voor de beste masterstudent aan Kunrad toegekend.