Heden Verdiept #1, Vanitas, een middag kunst kijken

07 december 2016

Heden Verdiept #1: VANITAS, in de kunst van toen en nu. Een middag kunst kijken in het Mauritshuis en bij Heden

Wil je meer weten over het begrip VANITAS in de kunst van toen en nu? Kom dan zondagmiddag 15 januari naar Heden en het Mauritshuis.

Met welke symbolen wordt vluchtigheid, ijdelheid, sterfelijkheid en zinloosheid van het aardse in de kunst  gevisualiseerd? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen tussen vanitassymbolen in oude kunst en kunst van nu?

Kunsthistoricus Ingrid van Santen voert je aan de hand van dit thema via oude naar nieuwe kunst door een rondleiding in het Mauritshuis gevolgd door een interactieve presentatie bij Heden aan de hand van kunstwerken uit de Heden collectie. De middag wordt afgesloten met een drankje. 

Heden Verdiept is een nieuwe serie waarin we je meenemen in de fascinerende kunstwereld. Dit kan zijn aan de hand van een rondleiding, een lezing of een artist talk. Aan het einde van een Heden Verdiept heeft de kunst je weer iets verrijkt.

Geef jezelf of iemand anders een middag kunst kijken cadeau via onze webshop of geef je op bij Lia, lia@heden.nl o.v.v. Heden Verdiept #1!

Kosten                        € 15 met Museumjaarkaart, € 29 zonder MJK
Datum:                        Zondag 15 januari 2017, 13.00- 16.00 uur
Plaats:                        Verzamelen om 13.00 uur bij Heden, Denneweg 14a

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Op 19 februari gaat Heden Verdiept #2 over abstracte schilderkunst. Verderop in het jaar gaat Heden Verdiept in op het Mondriaan De Stijl jaar en wordt Fotografie een centraal thema.