Sara Vrugt bij Heden

28 februari 2017

Vanaf 18 maart zijn in de kelderruimte van Heden nieuwe textiele werken van Sara Vrugt te bewonderen. De serie Collateralen verbeeldt slachtoffers van huiselijk geweld en de daardoor volgens economen gederfde bijdrage aan het bruto nationaal product. Dit financiële perspectief met betrekking tot de waarde van een leven was voor Sara de aanleiding om deze serie werken te maken. Het verfijnde gebruik van materiaal en uitvoering staat in schril contrast met dit beladen onderwerp.

Sara Vrugt (Amsterdam, 1981) maakt iconische ontwerpen met textiel en draad, humor en een idealistische inslag. Met haar borduurwerken en gemeenschapsprojecten laat ze haar publiek met een frisse blik naar het dagelijks leven kijken.

In dezelfde periode zijn produkten van Sara te zien in de etalage van Heden. Sustained is een nieuwe serie tafellinnen van Sara Vrugt. Een klassiek tafellaken is vaak te mooi om te gebruiken, de kans op een onuitwasbare vlek is groot. Daarom borduurt Sara Vrugt sierlijke vlekken op tweedehands tafellinnen. Met dit tafellinen kun je ongestoord aan tafel, het belooft een smaakvolle en verfijnde eettafel waaraan ongedwongen gelachen en geleefd mag worden. Sustained viert de imperfectie!

Samen met conceptueel ontwerper Daniel van Dijck dekt Sara bij Heden alvast de tafel voor het paasontbijt..., komt het zien bij Heden aan de Denneweg.

Het tafellinnen van Sara Vrugt is vanaf 17 maart bij Heden te koop.

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.