Anne Geene genomineerd voor VK Beeldende Kunst-prijs

22 december 2017

De Volkskrant Beeldende Kunst-prijs is een oeuvreprijs voor getalenteerde kunstenaars van 35 jaar of jonger, wonend en werkend in Nederland. Op 25 februari wordt de winnaar, gekozen door een vakjury onder leiding van oud-minister van Cultuur Jet Bussemaker, bekendgemaakt tijdens een tv-uitzending van Avrotros Kunstuur. De winnaar ontvangt 10 duizend euro, ter beschikking gesteld door In4Art. Het bedrijf is een nieuwe sponsor van de kunstprijs, en richt zich op de ondersteuning van jong talent en de innovatie van technieken en materialen.

Het werk van de vijf genomineerden is van 3 februari tot en met 15 april in het Stedelijk Museum Schiedam te zien. Tijdens de expositie kan het publiek een favoriet kiezen.

Dit jaar werden de kunstenaars voorgedragen door specialisten uit de Nederlandse kunstwereld: oud-directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes, ondernemer en verzamelaar Jan van den Broek, kunstenaar Patricia Kaersenhout, conservator ven het Fries Museum Eelco van der Lingen en grafisch ontwerper Irma Boom.