Kunrad WINT DE HEDEN STARTPRIJS 2018

06 juli 2018

Tijdens de opening van het Eindexamenfestival van de KABK is de Heden Startprijs 2018 uitgereikt aan kunrad (Koenraad de Groot). De prijs bestaat uit een solotentoonstelling bij Heden en een jaar lang zakelijke begeleiding. Daarnaast wordt er een productiebudget van €1500 toegekend. 

De jury heeft met veel enthousiasme en overtuiging gekozen voor het werk van kunrad als winnaar van de Heden Startprijs 2018. 

Uit het juryrapport:
Het werk van kunrad is intrigerend en gelaagd. De jury was onder de indruk van de  vernieuwende wijze waarop de kunrad een compositie weet te creëren die alle zintuigen prikkelt. Op een bedachtzame en intelligente manier combineert hij verschillende disciplines tot één compositie. Zijn presentatie is het bewijs dat een geluidswerk niet alleen uit geluid hoeft te bestaan maar ook een onderzoek naar materiaal kan zijn. Het water breekt zijn papieren landschap langzaam af, terwijl het tegelijkertijd iets nieuws creëert. 

De presentatie ‘Streep #1’ is verrassend en fascinerend. In de verduisterde ruimte doemt een wit, papieren landschap op, dat verandert en vergaat door het water. De performatieve handeling waarin kunrad het water uiterst geconcentreerd op de installatie laat vallen -en zo een compositie creëert - vormt een interessant contrast met digitale muziek, dat het uitgangspunt voor zijn werk is. kunrad verbindt hier op een ogenschijnlijk moeiteloze wijze beeldende kunst, geluid en performance. 

Heden verheugt zich op de aanstaande samenwerking met kunrad en het presenteren van zijn solotentoonstelling. 

Eerdere winnaars van de Heden Startprijs waren:
Jonas Raps, 2015
Suzie van Staaveren, 2016
Lisa van Casand, 2017 
 

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.