Stephan van den Burg, Blackwing tekeningen

26 februari 2015

Heden presenteert, i.s.m. met Firehose Amsterdam, Stephan van den Burg's Palomino Blackwing tekeningen.

Stephan van den Burg (1974, Assen) is in 2009 afgestudeerd aan de KABK in Den Haag en werkt sindsdien aan een oeuvre van tekeningen en installaties met een volstrekt eigen handschrift en techniek. Hij heeft nieuw werk gemaakt met de Palomino Blackwing.

De Palomino Blackwing is een legendarisch potlood, gebruikt door schrijvers als John Steinbeck en Truman Capote en componist/dirigent Leonard Bernstein. Sommige mensen noemen het zelfs ‘het beste potlood ooit gemaakt’.  Niet alleen is de vorm van het potlood legendarisch – elegant, sexy en met een uitneembare gum -, ook de prestatie is van een hoog niveau; of zoals de makers het zelf hebben samengevat: ‘Half the Pressure, Twice the Speed’.

De tekeningen waren eerder bij Firehose op het Da Costaplein in Amsterdam te zien en zijn nu via Heden te koop en te huur.

Firehose is altijd op zoek naar producten die niets met elkaar gemeen hebben behalve hun uitzonderlijke kwaliteit. De firma begon met het upcyclingmerk Elvis & Kresse, dat accessoires maakt van o.a. gebruikte brandweerslangen. Daarna volgden de allerlekkerste bliksardines ter wereld, La Perle des Dieux, de Palomino Blackwing potloden en sinds kort is Firehose de trotse eigenaar van www.blacktote.nl, een site met de mooiste zwarte damestassen.

www.stephanvandenburg.nl

www.heden.nl

www.palominoblackwing.nl

Kijk ook op Trendbeheer en op CHMKoome's Blog

Stephan was Pencil Artist of the Week bij Pencils.com