Strandbeest Drawings naar Atrium Stadhuis Den Haag

21 maart 2016

Van 11 april tot en met 26 april is de tentoonstelling Strandbeest Drawings van Theo Jansen in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag te zien.

De tentoonstelling Strandbeest Drawings bevat unieke tekeningen van Theo Jansen, verschillende fossielen van overleden Strandbeesten en het allernieuwste Strandbeest in volle glorie: de Animaris Proboscis (zie foto).

Stappen in het evolutieproces van het Strandbeest ontstaan op papier. De tekeningen van Theo Jansen zijn nu voor het eerst in een tentoonstelling te zien. Niet eerder zijn de tekeningen van Theo Jansen in één tentoonstelling te zien geweest. Heden is er dan ook trots op deze werken op papier te tonen.

Een volgende stap in het evolutieproces van het Strandbeest begint vaak met potlood en papier. Bijvoorbeeld de eerste ideeën over hoe het Strandbeest zich kan behoeden voor omvallen door te harde wind op het strand, ontstaan op papier. Op de voorzijde van deze kaart zie je de hamer ontstaan die een haring in de grond slaat ter verankering. Deze denkprocessen zijn prachtig verbeeld in de tentoonstelling Strandbeest Drawings.

Verder zijn in de tentoonstelling ook de meest recente ontwikkelingen in de evolutie van het Strandbeest te zien. De Animaris Proboscis (Slurf) zal aankomende zomer zijn try out beleven op het strand en staat zolang in het Atrium mooi te zijn. Kom hem bewonderen en verwonder je over de prachtig gedetailleerd uitgewerkte tekeningen.

Atrium Stadhuis

Spui 70, Den Haag

Open van maandag t/m zaterdag