Christie van der Haak in Miami

09 november 2016

Het Wolfsonian Museum in Miami presenteert van 18 november 2016 tot en met 11 juni 2017 de tentoonstelling Modern Dutch Design (1890-1940). Kunstenares Christie van der Haak heeft ter gelegenheid van deze expositie de eervolle opdracht gekregen het historische museumgebouw in te pakken. Deze installatie belooft ook de belangrijkste publiekstrekker te worden tijdens de kunstbeurs Art Basel / Miami begin december.

In 2012 is door Heden de Heden Oeuvreprijs aan Christie toegekend. Naar aanleiding hiervan verscheen een kleurboek met haar uitbundige patronen die zelf ingekleurd kunnen worden. Ook het boek Sproken/Fairy Tales ontworpen door Studio Renate Boere is bij Heden verkrijgbaar. Meer producten van Christie vind je in onze webshop.

Klik HIER voor Christie van der Haak producten in de webwinkel.

Klik HIER voor Christie van der Haak kunstwerken in de Heden collectie, beschikbaar voor verhuur en verkoop.

Klik HIER voor meer over de installatie More is More inThe Wolfsonian.

Christie van der Haak werd bekend in de jaren tachtig met schilderijen van madonna’s die ze gedeeltelijk overschilderde met ornamentale vormen. Het ornament is sindsdien een constante in haar werk. Rond 2003 stapte Van der Haak langzaam maar zeker over op het ontwerpen van textielpatronen. Zij past deze patronen toe in autonome kunstwerken als wandkleden en tapijten maar ook als meubelstof en behang.