24 oktober 2010

Pim Piët

Dit jaar is de Heden oeuvreprijs uitgereikt en gewonnen door Pim Piët. Onderdeel van de prijs is een tentoonstelling en een publicatie bij Heden.
Er is een belangrijke groep kunstenaars in Den Haag die al lange tijd kunstwerken maakt van hoge kwaliteit maar die minder zichtbaar is in het kunstcircuit. Een groep die een essentiële bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Heden tot het bruisende, actuele en innoverende kunstbedrijf dat het nu is. Voor deze groep kunstenaars is de Heden oeuvreprijs in het leven geroepen; een prijs die eens in de twee jaar wordt uitgereikt. Uit een door Heden samengestelde shortlist, hebben de onafhankelijke juryleden Anno Lampe en Lex Plompen dit voorjaar Pim Piët tot laureaat uitgeroepen.
Uit het juryrapport: ‘Wie na jaren kunst beoefenen zich zo weet te vernieuwen, verdient met recht de Heden oeuvreprijs; een prijs bedoelt voor kunstenaars die kunnen bogen op een fraai oeuvre en je nieuwsgierig maken naar wat nog komen gaat.’
Naast deze solotentoonstelling bestaat de prijs uit een geldbedrag van € 6000, – en de uitgave van een publicatie, die bij de opening van de tentoonstelling wordt gepresenteerd.
Piët zal een selectie schilderijen tonen uit werk dat hij de afgelopen tien jaar heeft gemaakt.
 
Heden nodigt je graag uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling van Pim Piët op zondag 24 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur. De tentoonstelling zal om 13.30 uur worden geopend door kunsthistoricus Ingrid van Santen.
 
Je kunt alvast een voorproefje nemen op deze tentoonstelling door een werk van Pim Piët bij Heden te huren.
Naar de collectie
Kijk ook op Haagse Kunstenaars