09 september 2017 t/m 28 oktober 2017

Kim Boske, fotografie en video installatie

Van 9 september tot en met 28 oktober presenteert Heden de tentoonstelling met fotografie en een installatie van Kim Boske. De opening vindt plaats op zaterdag 9 september om 17 uur door Frits Gierstberg, curator van het Nederlands Fotomuseum. Hij zal iets vertellen over de werkwijze van Kim Boske. Bij de tentoonstelling verschijnt een editie in beperkte oplage.

De schilderachtige uitstraling van het werk van Kim Boske voert de kijker mee naar een sprookjesachtige wereld. Uniek in Kim’s werk is de ogenschijnlijke tegenstelling tussen de zachte uitstraling van het beeld, er zijn geen scherpe contouren en harde lijnen, en het gebruik van het medium fotografie dat bij uitstek wordt gebruikt om haarscherpe beelden vast te leggen.

Kim stelt haar werk samen door verschillende momenten van het zelfde beeld vast te leggen. Op deze manier wordt tijd niet alleen een middel om het beeld te creëren, maar ook onderwerp van haar onderzoek. Het resultaat is een verzameling beelden door de tijd, die samen een nieuw moment vormen: een beeld dat onmogelijk is om waar te nemen, maar wat Kim op deze manier toch zichtbaar maakt.

Kim Boske (Hilversum 1978) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk werd getoond bij toonaangevende musea over de hele wereld, waaronder FOAM Fotografiemuseum Amsterdam, MAMM in Moskou en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Haar werk is opgenomen in de collectie van o.a. het Nederlands Fotomuseum, AMC Collection, collectie van BUZA en het Ministerie van OCW en het Arario Museum in Korea.

 

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.