Nog tot en met 4 november is bij Heden te zien de film ‘Uprooted’, als onderdeel van de tentoonstelling ‘Jemima de Jonge, Behind the Belly Button’. Dit videowerk verleidt ons tot een intrigerende zwerftocht door een donkere lege stad.

Jemima de Jonge nam ‘Uprooted’ (2021) op in één doorlopend shot in maquettes van papier en vulde dit later aan met stop-motion beelden van houtskool. Op onze dwaaltocht door de verlaten steegjes en straatjes van een donkere stad zien we een waslijn als een rode draad door het beeld lopen. We passeren huizen, maar wat zich daarin afspeelt krijgen we slechts ten dele te zien. Het is juist die onbereikbaarheid van de wereld achter de ramen die de beleving  versterkt.

Jemima de Jonge maakte de film ‘Uprooted’ al in het eerste jaar van haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.  Voor deze film werd zij geselecteerd als Badlands filmtalent in EYE Filmmuseum.

De tentoonstelling ‘Jemima de Jonge, Behind the Belly Button’ en de film ‘Uprooted’ zijn nog te zien tot en met 4 november bij Heden.

Klik hier voor de prijslijst.