Nieuwe! pretty smart textiles at school

22 mei 2013

NIEUWE! PRETTY SMART TEXTILES AT SCHOOL
De wereld van textiel en materiaal is overal om ons heen te vinden. Niet alleen in de kleding die we dragen maar ook in onze huizen en meubels. Textiel onderscheidt zich van andere materialen doordat het heel flexibel is. Door het steeds kleiner worden van elektronica kunnen we deze nu steeds beter integreren in zachte en flexibele stoffen. Door middel van zelfgemaakte ‘soft sensors’, die reageren op onze omgeving, laten we textiel bewegen, licht geven en geluid maken. Ontwerpers, kunstenaars en bedrijven zijn al druk bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van smart textiles.
Er zal steeds meer techniek worden toegepast in textiel. Maar kun je ‘smart textiles’ ook gebruiken als kunstvorm om een boodschap over te brengen? In deze lessen ga je vooral onderzoeken hoe je met smart textiles mooie beeldende vormen kunt maken. Je kunt ook kijken hoe je de kwaliteit van de stof, zoals de zachtheid of de structuur, extra kunt laten spreken.
Kortom, je neemt een kijkje in de toekomst van onze tweede en derde huid. Je maakt kennis met de wereld van textiel ontwerp, ‘smart textiles’, en bedenkt jouw eigen ‘smart textiles’ en soft sensors! Je gaat verschillende materiaal proeven doen en je werkt toe naar een eigen ontwerp waarin je jouw ideeën over de toekomst van textiel en kleding laat zien.
Basis onderwijs: groep 7 en 8
Voortgezet onderwijs: vmbo, havo en vwo

 
 
Workshop: duur 2 ½ – 3 uur
Lessenreeks: 4 lessen van 2 uur
Aantal leerlingen: maximaal 8
Kosten: € 8,- of € 17,50 per leerling
Wanneer: in overleg
 
Kunstenaar: Dorith Sjardijn

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.