Jan Hoek loves Anne Forest op Museumnacht

20 oktober 2016

Jan Hoek loves Anne Forest and they love You!

29 oktober, Museumnacht Den Haag vanaf 20.30

Kom op zaterdagavond 29 oktober tijdens de Museumnacht Den Haag naar Heden voor je eigen unieke kunstwerk van Jan Hoek en Anne Forest! Laat je door fotograaf Jan Hoek portretteren waarbij hij je tot een duister schilderij-personage maakt uit het oeuvre van Anne Forest. Jan fotografeert je en neemt op de hem kenmerkende wijze jouw portret onder handen, zodat je één wordt met de iconen van Anne: Echt Nep dus!

Om het plaatje compleet te maken, drukken we deze unieke, customized foto van jezelf direct af voor maar €7,50.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kunstenaar, fotograaf en schrijver Jan Hoek (1984) reist de wereld over en buigt zich over de clichés en merkwaardigheden die hij tegenkomt. Jan Hoek gaat op zoek naar een nieuwe manier van verbeelden en portretteren, waarin hij met fotobewerking een geheel nieuwe draai aan een eeuwenoud genre als portretkunst geeft. In zijn werk wordt niet voldaan aan de verwachting van de kijker maar krijgt de geportretteerde de kans om zich op een vernieuwende en onverwachtse wijze te presenteren.

De figuren op de schilderijen van Anne Forest (1983) lijken zich aan de rand van de samenleving te bevinden. Zij lijken niet echt van deze tijd en soms niet eens van deze planeet. Het zijn hybride wezens die op de grens tussen mens en dier balanceren en zowel onheilspellend als vertederend zijn. Haar werk wordt gekenmerkt door het brave van iconen, het unheimische en het primitivisme. Ze schildert op onberekenbare materialen die ze vaak vindt, zoals tapijt en vloerbedekking.