laatste dagen

25 april 2018

Heden presenteert in samenwerking met Atrium City Hall van 11 tot en met 23 mei de bekende Haagse kunstenaars Jan Snoeck en Christie van der Haak. Tijdens deze presentatie ontvang je een jaar lang 50% korting op de huur van een kunstwerk, komt langs op de Denneweg of bekijk onze collectie online.

Jan Snoeck (Den Haag, 1927 – 2018)
Jan Snoeck gebruikte aanvankelijk steen, hout en brons als materiaal voor zijn kunstwerken. Zijn latere werk bestaat vooral uit keramiek. Bekend in Den Haag is vooral zijn beeldengroep van ziekenhuisbedden bij het MCH Westeinde. Het werk van Snoeck is zeer herkenbaar, opvallend is het gebruik van vrolijke, primaire kleuren. De presentatie is tevens een eerbetoon aan Jan Snoeck die op 31 maart jl. overleed. 

Christie Van Der Haak (Den Haag, 1952)
"Alles heeft structuur, van organische tot maatschappelijke verschijnselen" (Christie van der Haak). Structuur en uitbundige kleurrijke decoratieve patronen zijn belangrijke kenmerken in Van der Haaks werk. De patronen in haar werk worden gevormd door spiegelingen of verdubbelingen van onder meer wapens, heiligen, flora en fauna en fragmenten uit schilderijen. In eerste instantie verwerkte zij haar patronen vaak in schilderijen en keramiek, de laatste jaren gebruikt zij ze vooral in wandtapijten, meubelstoffen en textiel.