viewmaster projects

30 november 2018

Vanaf 6 december tot en met 6 januari zie je bij Heden Viewmaster Projects. Dit najaar werkt Viewmaster Projects samen met LIMA Amsterdam, Garage Rotterdam, Pennings Foundation Eindhoven, Stichting Heden Den Haag en Greylight Projects (Hoensbroek), om videowerken van aanstormend talent te tonen. De werken worden op de ramen van deze instellingen geprojecteerd en zijn na zonsondergang vanaf de openbare ruimte te bekijken. Bij Heden zullen videowerken van Anna Sophie de Vries en Andrea Eva Gyori te zien zijn.

Het werk van Pershephone & Demeter van Anna Sophie de Vries (KABK, De Ateliers) toont een wereld waarin figuren op zoek zijn naar een meer bezielde werkelijkheid dan die van hun omgeving. Verveeld door wereldsteden waar decadentie en materialisme zegevieren, gaan zij op zoek naar een realiteit die meer aandacht besteed aan immateriële zaken. Zo ontstaat een spannende, eigentijdse en flamboyante interpretatie van de Griekse mythe.  

In het verstilde maar indringende werk Mom Makes the Bed van Andrea Eva Györi (Jan van Eyck Academie) maakt een vrouw een slaapbank op in de woonkamer. Tijdens het deze bezigheid richt ze zich tot haar dochter die de camera bedient. Ze vertelt openhartig over liefde, sex, jaloezie en wat al zo meer kan plaatsvinden binnen een langdurige relatie. 

Pershephone & Demeter, 2018 (60min), de film is een moderne vertaling van de Griekse mythe van Persephone & Demeter 
Mom Makes the Bed, 2018 (7min), Andrea Eva Györi

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.