Heden zoekt nieuwe directeur

27 februari 2018

Heden is een kunstuitleen en galerie in het centrum van Den Haag. Heden heeft een prachtige en omvangrijke kunstcollectie met een grote diversiteit aan kunstenaars en wil een breed publiek met hedendaagse kunst in aanraking laten komen. Bij Heden kan iedereen kunst ervaren in de expositieruimte aan de Denneweg maar ook thuis, op kantoor of online. Wij bieden ons publiek een comfortabele en persoonlijke reis aan van naar kunst kijken, ervaren, erover leren, huren en kopen. Dit maakt Heden uniek en laagdrempelig. Heden bestaat uit een enthousiast, gemotiveerd en professioneel team van zeven medewerkers.

De opgave

Heden wil de komende jaren haar artistieke en financiële basis versterken en uitbouwen. Er wordt gewerkt aan een nieuwe visie op de toekomst van Heden. Daarbij worden nieuwe vormen van marketing en klantenbinding ingezet. Heden is financieel afhankelijk van o.m. inkomsten uit verhuur en verkoop aan zakelijke partners en particulieren. Daarnaast ontvangt Heden jaarlijks een subsidie van de gemeente Den Haag.  

Functieprofiel

Wij zoeken een enthousiaste ondernemende directeur-bestuurder (0,6 tot 0,8 fte) die het boegbeeld van Heden kan zijn. Iemand met een inspirerende en overtuigende visie die zowel de artistieke als de zakelijke leiding van Heden op zich neemt. De directeur-bestuurder is (eind)verantwoordelijk voor het algemene management, het artistieke beleid, personele zaken, huisvesting, marketing, communicatie en publiciteit, de administratieve organisatie en het financiële beleid van Heden.

De ideale directeur

 • is cultureel ondernemer en manager;
 • heeft een brede belangstelling en kan out of the box denken;
 • beschikt over academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding kunstgeschiedenis, museologie of cultuurgeschiedenis;
 • heeft ervaring met het leiden van een kunstinstelling;
 • heeft een netwerk in de kunstensector en relevante (gemeentelijke) organisaties;
 • heeft een duidelijke artistieke visie op de toekomst van Heden en kan dit vertalen in een uitdagende programmering;
 • heeft een duidelijke bedrijfsmatige visie en ervaring met het genereren van geldstromen;
 • heeft ervaring met (financiële) bedrijfsvoering en het leiden van verandertrajecten;
 • is verbindend en samenwerkend en kan met overtuiging doelen bereiken;
 • is resultaatgericht en daadkrachtig;
 • heeft een hands-on mentaliteit.

Honorering: De honorering is marktconform. De directeur wordt aangesteld voor de periode van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Locatie: Stichting Heden Den Haag voert haar werkzaamheden vanuit twee locaties in Den Haag.

Sluitingsdatum:
U kunt uw sollicitatie insturen tot 19 maart 2018. De werving wordt begeleid door de Raad van Toezicht van Stichting Heden. Kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met Claudia Linders, Caroline Herlaar, Maarten Bronda en Roos van Put. De gesprekken vinden plaats op maandag 26 maart, dinsdag 27 maart en woensdag 4 april. Mocht u belangstelling hebben voor deze functie, dan graag uw reactie naar vacature@heden.nl

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.