nieuw in collectie

05 september 2019

Heden is verheugd met de aankoop van een prachtig en bijzonder werk van Frank Ammerlaan. Het werk is deze zomer aangekocht via Upstream Gallery.

Frank Ammerlaan heeft zijn praktijk verbreed met sculpturen, fotografie en video. Zijn recente metaalwerken zijn een onderzoek naar materiaal en techniek. Ammerlaan onderzocht en maakte gebruik van een soort elektrolyse, een chemisch proces dat normaal wordt gebruikt om schroeven en andere kleine metaaldeeltjes tegen roest te beschermen. Bijwerking van deze behandeling is een onvoorspelbaar en veelkleurig patina. Ammerlaan kan worden gezien als een hedendaagse alchemist, die onderzoek doet naar perceptie, de grenzen van schilderen en onvoorspelbare processen. Zijn ‘schilderijen’ krijgen een geheel nieuwe importantie in de zin van de oorspronkelijke betekenis.

Frank Ammerlaan (1979) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en behaalde zijn MA aan het Royal College of Art in Londen. Hij won diverse internationale prijzen. Zijn werk is opgenomen in toonaangevende particuliere en zakelijke kunstcollecties en musea zoals het gemeentemuseum Den Haag en Museum Voorlinden.

Ammerlaan is een van de grondleggers van het door kunstenaars gerunde initiatief De Service Garage.