Mini festival tijdens opening Zeloot

02 juni 2014

De opening van de tentoonstelling van Zeloot wordt een mini festival met optredens van City HandsFyoelk en Moemlien.

City Hands is Manuel Padding, tot 2008 naast Zeloot organisator en zeefdrukker van Helbaard, het podium voor experimentele muziek, film en het gesproken woord. City Hands is het solo project van Maunel, dichter, audio en visueel creatuur van moderne psychedelica. Door middel van onder andere cassettes, effecten, fluit, woorden en objecten zoekt hij elke keer weer een nieuwe manier om je de restruimtes van het bekende te laten ervaren. Naast het organiseren van concerten, voordrachten en events in de spelonken van Den Haag, runt hij ook het tape-label Silver Ghosts. 

Luister hier.

Fyoelk en Moemlien zijn als duo tot 2012 jarenlang zeer actief geweest in het organiseren van events, concerten, festivals, het uitbrengen van gezeefdrukte en gestencilde zines, flyers, posters onder de naam Hallo Gallo in Amsterdam. Momenteel zetten ze deze bezigheden voort in de roemruchte ondergrondse scene in Antwerpen. Daarnaast zijn ze los van elkaar actief als muzikant.

Fyoelk is een beatontrafelaar en experimenteert met MIDI technologie. Geïnspireerd door primaire Chicago House and kosmische disco, polymorfe synthesizer sequenties en tribale percussie maakt hij speelse composities en improvdansmuziek. Hij is een helft van het houseduo Laser Poodle, Stenze Quo labelbaas en eveneens als zeefdrukker, riso-printer schuldig aan prachtig vuil psychedelisch, energiek werk. 

Luister hier.

Moemlien komt ook uit Antwerpen. Zij maakt met behulp van cassettes, loops, field recordings en keyboardimprovisaties uitgesponnen composities die zowel refereren aan new age als aan een romantische variant van de collagecultuur. Het gros van haar releases komt uit op cassettes en in kleine oplagen. Moemlien a.k.a. Hannah Giese is tevens zeefdruk-explorator van het exotische en het gedroomde.

Moemlien op YouTube.

Kom kijken op zaterdag 21 juni vanaf 15.00 uur.