Kunst in huis, hoe werkt het?

Wanneer je een kunstwerk hebt gekozen in de online collectie, vraag je de beschikbaarheid op. Wij reserven het werk en nemen contact met je op. Je mag natuurlijk ook langskomen. Voordat je het weet hangt het bij je thuis!

Drie maanden gratis genieten van kunst in huis? Dat kan voor iedereen op vertoon van je bibliotheekpas. Vermeld je lidmaatschap van de Centrale Bibliotheek Den Haag bij je reservering in de winkel of online.

Bekijk onze online kunstcollectie of kom langs.

Zo werkt het

In onze presentatieruimtes aan de Denneweg 14 in Den Haag kan je veel kunstwerken zien. Samen met één van onze adviseurs kies je een kunstwerk uit. Dit kun je direct meenemen of laten bezorgen.

De keuze binnen onze online collectie is nog groter. Je kunt op verschillende manieren zoeken, zoals op formaat en op naam van de kunstenaar. Ook kun je bijvoorbeeld alle landschappen bij elkaar zien of alle fotografie. Wanneer je een keuze hebt gemaakt, vraag je de beschikbaarheid op. Dan nemen we contact met je op en reserveren het kunstwerk voor je. Het enige dat we van je nodig hebben is een geldig identiteits- en adresbewijs.

Tarieven 2017, huur en koop

Kunst huren voor thuis is flexibel; je kan af en toe ruilen en eens iets anders proberen. Is je keuze definitief, dan wil je het werk wellicht liever kopen. Heden biedt ook een kooptegoed regeling. Bij Heden kan je kunst huren, kopen voor kunst in jouw huis. 

Huren
Een kunstwerk tot € 1.000,- kost € 8,50 per maand. 
Een kunstwerk tot € 2.000,- kost € 13,75 per maand. 
Voor kunstwerken vanaf € 2.000 geldt een tarief van 1% van de waarde van het kunstwerk met een maximum van € 40,-.

Ook mogelijk: kopen in termijnen met rentevrije afbetaling en er is een kooptegoed regeling.

[Lees verder]

Huren of kopen?

Kunst huren is flexibel, je kan af en toe ruilen, eens iets anders proberen. Maar is je keuze definitief dan wil je het wellicht liever kopen. Het kan allemaal en er is ook een tussenvorm. De huurtarieven zijn afhankelijk van de waarde van het kunstwerk. Bij aankoop is er een afbetalingsregeling mogelijk waarover we je graag meer vertellen.

Je kan ook een kooptegoed opbouwen. Je legt dan maandelijks 4% in van de waarde van het kunstwerk dat je in huis hebt. Je bouwt een tegoed op waar mee je het werk na 25 maanden kan kopen. In die periode kan je nog op je beslissing terugkomen en toch voor een ander kunstwerk kiezen. Flexibiliteit en jouw wensen zijn de uitgangspunten. 

Wil je een kunstwerk kopen zonder kooptegoed? Dat kan uiteraard ook. Met uitzondering van een aantal sleutelwerken in onze collectie, zijn alle kunstwerken te koop.

Openingstijden en locatie

Woensdag t/m zaterdag van 12 uur tot 17 uur (en op afspraak) 

Denneweg 14a
2514 CG Den Haag 
Telefoon: 070 346 5337
Email: info@heden.nl

Klik hier voor het openbaar vervoer HTM.

Nu gratis kunstadvies

Kunst kiezen is niet altijd eenvoudig. Het is vaak een zeer persoonlijk keuze. Toch kunnen onze kunstadviseurs je daar goed bij helpen. Nu is er de mogelijkheid een vrijblijvends afspraak te maken met je eigen adviseur. 

[Lees verder]

Kunstwerk thuis bezorgd

Is een kunstwerk te groot of te kwetsbaar om direct mee te nemen? Wij bezorgen het graag bij je thuis. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt op het moment dat het je het beste uitkomt. Bezorgingen binnen Den Haag zijn gratis. Buiten Den Haag kost het € 0,60 per kilometer.

Geef kunst cadeau

Zoek je een origineel cadeau voor een speciale gelegenheid? Koop een Heden kunstcadeaubon! Hiermee kan de ontvanger niet alleen kunst huren of kopen, maar ook design producten in de (online) winkel kopen.

Kom langs of bestel hem in de design webshop. Het feestelijke pakketje sturen we meteen op.

Heden als locatie

Een receptie, vergadering, workshop, lezing of borrel in de inspirerende omgeving van ‘kunst van nu’. Ons pand aan de Denneweg in Den Haag biedt buiten openingstijden verschillende mogelijkheden voor bijeenkomsten voor groepen tot 150 personen. 

[Lees verder]

English How does it work?

Would you like to enjoy an original artwork at home? At Heden you can  rent art for a small monthly fee (see below). 

Select a work from our large collection and make reseverion. We will contact you when the work is available in our gallery. Visit the gallery and take it home right away, or have it delivered. To register as a member you need a valid ID card and proof of address. The artworks are for rent at the going rates per work. It is also possible to build up a savings balance. This is an installment plan to acquire a certain artwork from the collection of Heden. You pay 4% of the value of the work each month. In this case you are not renting but your monthly fee will be deposited into your account. 

Monthly rates per January 1st 2016

Artwork up to 1.000,-     Rent p.m.: 8,50
Artwork up to 2.000,-     Rent p.m.: 13,75
Artwork from 2.000,-      Rent p.m.: 1% value artwork with a maximum rent of 40,-
Purchase credit  Investment p.m.: 4% value artwork

Art handling

Een kunstwerk vervoeren?
Jouw kunstcollectie opnieuw laten inrichten?
Schade aan lijsten en kunstwerken laten herstellen? 

[Lees verder]