17 december 2010 t/m 29 januari 2011

Bas de Boer

Cuckoo, a tar nest clockwork
De Haagse kunstenaar Bas de Boer reisde in het voorjaar van 2010 in het kader van het residency programma There van Heden naar Letland. In de Letse hoofdstad Riga maakte hij een tentoonstelling bij de Letse partner van Heden; KIM? De Boer kwam terug uit Riga met een gigantische koekoeksklok die vanaf 17 december bij Heden aan de Denneweg 14a is te zien.
De klok is (voor een klok) buitensporig groot. En hoewel het een fantastische klok is kun je van een idyllisch tafereel in de klassieke zin niet spreken. We kijken naar een klok die juist de schaduwkant van de tijd weergeeft. Het hapert, spuwt en hoest. Wat is er met die klok aan de hand?
Het ‘artist in residence’ programma There is dit voorjaar in Riga (Letland) gestart. In samenwerking met Kim?, een onderdeel van het Lets Museum voor Hedendaagse Kunst, is Bas ondergedompeld in de Letse cultuur. Aan het eind van zijn verblijf heeft hij een solotentoonstelling gehad in Spikeri, het culturele centrum van Riga. Bij deze tentoonstelling is een publicatie verschenen, met een tekst van Irene de Craen.
NB: De opening vindt plaats op een andere dag en tijd dan je van ons gewend bent. Vrijdag 17 december, van 17.00 uur tot 20.00 uur. Dezelfde avond, maar iets later zijn er nog twee openingen waar wij je graag op attent maken.
TAG presenteert Diffraction met Mika Vainio, David Lettelier, Jon Egeskov en LAb, vanaf 19:00 aan de Stille Veerkade 19 in Den Haag. Tijdens deze avond is er om 20.30 uur de performance The drive door Jon Egeskov.
Bij 1646 is vanaf 19.00 uur de opening van de tentoonstelling Terra Nova van Frank Koolen