14 februari 2014 t/m 29 maart 2014

Gracia Khouw

Gracia Khouw toont in de tentoonstellingsruimte van Heden verschillende series schilderijen, samen met een grote wandschildering. Khouw werkt met letters, taal en tekens. Korte woorden zoals ‘tout’, ‘heyla’ of ‘tube’ worden gebruikt in strak geschilderde werken. Ze hanteert hierbij strikte ordeningsprincipes, toch komen de schilderijen speels over. Soms hebben de schilderijen iets weg van een onomatopee, een klanknabootsing in taal, maar de relatie beeld en taal is hier complexer, abstracter en meer poëtisch. De titel ‘mediaheyhey’ verwijst bijvoorbeeld naar de overrompelende macht van de media, de manier waarop goederen ons aangeboden worden en hoe wij als consument worden aangespoord die goederen af te nemen.

Khouw gebruikt de taal in haar werk als lokmiddel. Als kijker ben je geneigd uit haar schilderijen de informatie te lezen, zoals bij wegwijzers of reclameposters. Alleen, de gebruikelijke en snel tot je te nemen informatie ontbreekt, waardoor je als kijker echt moet kijken om te ontdekken wat er te zien is. Het beeld dient alleen zichzelf, de boodschap bevindt zich in het beeld.

Luister HIER een interview met Gracia op Den Haag FM door Arthur Crucq.

02 februari 2014 t/m 09 februari 2014

RAW Art Fair

Op de RAW Art Fair in Rotterdam presenteert Heden o.a. nieuw werk van Gracia Khouw, de gloednieuwe litho van Charlotte Schleiffert en een mooie selectie kunstwerken voor verhuur.

Van 5 t/m 9 februari is de RAW in de Cruise Terminal Rotterdam aan de Wilhelminakade, de locatie waar voorheen Art Rotterdam werd gehouden. Heden presenteert een selectie uit haar brede aanbod waaronder foto's van Viviane Sassen, werk van Uta Eisenreich, Lieven Hendriks en Katja Mater. Hiermee willen we laten zien hoe gevarieerd de collectie is die je bij Heden kunt huren. Hoe dat in zijn werk gaat voor een bedrijf, zie je in onderstaand filmpje.

Graag tot RAW!10 februari 2014 t/m 14 februari 2014

Opbouw Gracia Khouw

Deze week wordt de tentoonstelling van Gracia Khouw opgebouwd. Vrijdag a.s. om 17.00 uur is de opening. 

Gracia maakt een grote muurschildering en er worden nieuwe schilderijen geinstalleerd.