02 februari 2015 t/m 08 februari 2015

Heden op Rotterdam Contemporary

Heden staat van 4 tot en met 8 februari op Rotterdam Contemporary Art Fair (voorheen RAW Art Fair) in de Cruise Terminal. In stand 59 is er een selectie fotografie uit onze verhuur collectie te zien en nieuw werk van Anne Forest, Hinke Schreuders en Wouter van Riessen.

01 september 2015 t/m 03 oktober 2015

Hinke Schreuders, Struisveren

Op zaterdag 5 september opende bij Heden de tentoonstelling Struisveren met nieuw werk van Hinke Schreuders. Wim Noordhoek, bekend van het radioprogramma De Avonden en het daaruit ontstane Avondlog, verrichtte de opening. De tentoonstelling is tot 3 oktober te zien aan de Denneweg 14 in Den Haag.

De tentoonstelling bestaat uit nieuwe kunstwerken in Hinke Schreuders’ doorlopende serie Works on paper. Dit zijn werken op pagina’s uit damesbladen uit de jaren vijftig en zestig. Door toevoegingen met garen, kralen en andere materialen krijgen de fotomodellen op deze bladzijdes een andere lading en een extra laag. Er ontstaat een nieuw beeld. De ingrepen zijn vaak subtiel maar met een subliem effect. Daarnaast worden nieuwe werken op linnen te getoond, geïnspireerd op traditionele merklappen en de daarop gebruikte motieven, dit in combinatie met zelfportretten naar foto's uit Hinke's persoonlijke archief.

Een deel van de presentatieruimte bij Heden wordt in deze periode het atelier van Hinke, waarin zij met assistenten werkt aan een nieuwe, unieke editie. Haar werkproces is door het publiek op de voet te volgen. Hierdoor maken Hinke en Heden de kunst van nu toegankelijk voor iedereen. De editie is in een oplage van 12 en tijdens de tentoonstelling bij Heden te koop.

In de kelderruimte is een selectie te zien die Hinke heeft gemaakt van haar favoriete kunstwerken uit de Heden collectie. Het centrale werk hierbij is een gigantische tekening van Charlotte Schleiffert.