26 februari 2016 t/m 09 april 2016

Theo Jansen, Strandbeest Drawings

Van 26 februari t/m 9 april is de bijzondere tentoonstelling Theo Jansen's Strandbeest Drawings bij Heden te zien. Stappen in het evolutieproces van het Strandbeest ontstaan op papier. De tekeningen van Theo Jansen zijn nu voor het eerst in een tentoonstelling te zien. Niet eerder zijn de tekeningen van Theo Jansen in één tentoonstelling te zien geweest. Heden is er dan ook trots op deze werken op papier te tonen.

Een volgende stap in het evolutieproces van het Strandbeest begint vaak met potlood en papier. Bijvoorbeeld de eerste ideeën over hoe het Strandbeest zich kan behoeden voor omvallen door te harde wind op het strand, ontstaan op papier. Op de voorzijde van deze kaart zie je de hamer ontstaan die een haring in de grond slaat ter verankering. Deze denkprocessen zijn prachtig verbeeld in de tentoonstelling Strandbeest Drawings.

Verder zijn in de tentoonstelling ook de meest recente ontwikkelingen in de evolutie van het Strandbeest te zien. De Animaris Proboscis (Slurf) zal aankomende zomer zijn try out beleven op het strand en staat zolang bij Heden mooi te zijn. Kom hem bewonderen en verwonder je over de prachtig gedetailleerd uitgewerkte tekeningen.

In de kelder van Heden worden de fossielen van overleden Strandbeesten getoond. 

Alle tekeningen en fossielen zijn te koop, een aantal te huur.

Foto: Theo Jansen, Studie twee klappende hamer, potlood op papier, 2013, 31x42cm.

22 februari 2016 t/m 26 februari 2016

Opbouw Strandbeest Drawings

Deze week wordt de tentoonstelling Strandbeest Drawings van Theo Jansen opgebouwd. Vrijdag 26 februari om 17 uur is de opening. Daarna te bezoeken van woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur en op afspraak. Lees HIER meer over de tentoonstelling. 

12 april 2016 t/m 26 april 2016

Strandbeest Drawings in het Atrium

Van 11 t/m 26 april is de bijzondere tentoonstelling Theo Jansen's Strandbeest Drawings in het Atrium van het Stadhuis in den Haag te zien.

Stappen in het evolutieproces van het Strandbeest ontstaan op papier. De tekeningen van Theo Jansen zijn nu voor het eerst in een tentoonstelling te zien. Niet eerder zijn de tekeningen van Theo Jansen in één tentoonstelling te zien geweest. Heden is er dan ook trots op deze werken op papier te tonen.

Een volgende stap in het evolutieproces van het Strandbeest begint vaak met potlood en papier. Bijvoorbeeld de eerste ideeën over hoe het Strandbeest zich kan behoeden voor omvallen door te harde wind op het strand, ontstaan op papier. Op de tekening hierboven zie je de hamer ontstaan die een haring in de grond slaat ter verankering. Deze denkprocessen zijn prachtig verbeeld in de tentoonstelling Strandbeest Drawings.

Verder zijn in de tentoonstelling ook de meest recente ontwikkelingen in de evolutie van het Strandbeest te zien. De Animaris Proboscis (Slurf) zal aankomende zomer zijn try out beleven op het strand en staat zolang in het Atrium mooi te zijn. Kom hem bewonderen en verwonder je over de prachtig gedetailleerd uitgewerkte tekeningen.

Foto: Theo Jansen, Studie twee klappende hamer, potlood op papier, 2013, 31x42cm.

Voor meer informatie van verkoop voorwaarden mail met Jacko Brinkman, jacko@heden.nl