10 juli 2017 t/m 02 september 2017

don't be afraid of Red, Yellow & Blue

Deze zomer sluit Heden ook aan bij het Mondriaanjaar met de collectietentoonstelling Don't be afraid of Red, Yellow & Blue. Het uitgangspunt van de tentoonstelling zijn de kleurstellingen, het lijnenspel en de beeldtaal van De Stijl. De kunstwerken uit deze presentatie kenmerken zich door geometrische, abstracte vormen in heldere, primaire kleuren.

De uitgebalanceerde composities en zorgvuldig afgestemde kleurencombinaties van De Stijl-iconen als Mondriaan en Van Doesburg zijn tijdloos en laten zich dan ook goed lenen als inspiratiebron voor kunstenaars van toen tot nu. In de honderd jaar na het oprichten van De Stijl is de beweging nog steeds een voorbeeld en ijkpunt voor een grote schare kunstenaars. Met slechts enkele lijnen en een paar kleuren weten kunstenaars als Bob Bonies, Wim Sinemus, Jan Dibbets en Krijn de Koning treffende beelden te creëren. Deze kunstwerken laten zien dat de universele beeldtaal van De Stijl nog altijd relevant en actueel is.

In de kelder een summershow met kunstenaars die Heden vanaf najaar 2017 zal presenteren, Anne Forest, Hinke Schreuders, David Pedraza en Anne Geene.