14 februari 2014 t/m 29 maart 2014

Gracia Khouw

Gracia Khouw toont in de tentoonstellingsruimte van Heden verschillende series schilderijen, samen met een grote wandschildering. Khouw werkt met letters, taal en tekens. Korte woorden zoals ‘tout’, ‘heyla’ of ‘tube’ worden gebruikt in strak geschilderde werken. Ze hanteert hierbij strikte ordeningsprincipes, toch komen de schilderijen speels over. Soms hebben de schilderijen iets weg van een onomatopee, een klanknabootsing in taal, maar de relatie beeld en taal is hier complexer, abstracter en meer poëtisch. De titel ‘mediaheyhey’ verwijst bijvoorbeeld naar de overrompelende macht van de media, de manier waarop goederen ons aangeboden worden en hoe wij als consument worden aangespoord die goederen af te nemen.

Khouw gebruikt de taal in haar werk als lokmiddel. Als kijker ben je geneigd uit haar schilderijen de informatie te lezen, zoals bij wegwijzers of reclameposters. Alleen, de gebruikelijke en snel tot je te nemen informatie ontbreekt, waardoor je als kijker echt moet kijken om te ontdekken wat er te zien is. Het beeld dient alleen zichzelf, de boodschap bevindt zich in het beeld.

Luister HIER een interview met Gracia op Den Haag FM door Arthur Crucq.

2 Reacties

Arnold van Mierlo 17 februari 2014
Mooi. deze week besteed ik graag wat aandacht aan uw werk op mijn facebookpagina: facebook.com/abcinbeweging Succes, Arnold van Mierlo
Jacko 17 februari 2014
Leuk Arnold, we kijken er naar uit.

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.