01 juni 2012 t/m 17 juni 2012

Puck Verkade en de avonturen van de alleskunner

Vanaf donderdag 14 juni t/m zondag 17 juni kun je nog de resultaten van de residency van Puck Verkade in Heden Hier aan de Weimarstraat 24a in Den Haag bekijken. Door de tijdgeest van haar generatie onder de loep te nemen probeert Puck Verkade de betekenis van het hedendaagse kunstenaarschap in kaart te brengen.

De avonturen van de alleskunner heeft als centraal idee dat er een vermenging plaatsvindt tussen de professioneel werkende kunstenaar en de amateur; tussen hoge en lage kunst. Het speelterrein van Puck Verkade tijdens dit project, is juist deze steeds maar verder vervagende grens tussen twee tot voor kort gescheiden werelden.

Puck Verkade begeeft zich graag over de grenzen van haar professie. Sterker, deze overschrijding is ook het onderwerp van haar werk. Als kunstenaar maakt zij documentaires, ze deed mee aan het televisieprogramma De nieuwe Rembrandt, dat zij van binnenuit documenteert en laat zich portretteren door zowel amateurs als professionals. Door zichzelf in te zetten als onderwerp onderzoekt zij kwesties als autonomie en auteurschap.

De 99 portretten en de nieuwe video-installatie gebaseerd op haar deelname aan de AVRO televisieshow, zijn nog te zien van donderdag 14 t/m zondag 17 juni, van 12.00 tot 17.00 uur, in Heden Hier aan de Weimarstraat 24a in Den Haag.