18 maart 2017 t/m 29 april 2017

Sara Vrugt, Collateralen

In de kelderruimte van Heden zijn textiele werken van Sara Vrugt te bewonderen. De serie Collateralen verbeeldt slachtoffers van huiselijk geweld en de daardoor volgens economen gederfde bijdrage aan het bruto nationaal product. Dit financiële perspectief met betrekking tot de waarde van een leven was voor Sara de aanleiding om deze serie werken te maken. Het verfijnde gebruik van materiaal en de uitvoering staan in schril contrast met dit beladen onderwerp. Daarnaast toont zij enkele werken uit de serie Look at you 07 van bijzondere ontmoetingen en confrontaties uit een geborduurd logboek dat zij bijhield tijdens een reis naar Iran.

Sara Vrugt (Amsterdam, 1981) maakt iconische ontwerpen met textiel en draad, humor en een idealistische inslag. Met haar borduurwerken en gemeenschapsprojecten laat ze haar publiek met een frisse blik naar het dagelijks leven kijken.

In dezelfde periode zijn produkten van Sara zijn te zien in de etalage van Heden. Sustained is een nieuwe serie tafellinnen van Sara Vrugt. Een klassiek tafellaken is vaak te mooi om te gebruiken, de kans op een onuitwasbare vlek is groot. Daarom borduurt Sara Vrugt sierlijke vlekken op tweedehands tafellinnen. Dit karakteristieke tafellinnen belooft een verfijnde eettafel waaraan ongedwongen gelachen en geleefd mag worden. Sustained viert de imperfectie!

Samen met conceptueel ontwerper Daniel van Dijck dekt zij alvast de tafel voor het paasontbijt, het belooft een onconventionele gedekte tafel te worden, dus komt het zien bij Heden aan de Denneweg.