28 juni 2015 t/m 01 september 2015

Stillevens uit de Heden collectie

Deze zomer zijn er bij Heden prachtige stillevens te zien. Binnen dit thema is er werk van allerlei disciplines. Zo is er fotografie van Uta Eisenreich, Krista van der Niet en Johan Nieuwenhuize, schilderijen van Kristina Schuldt, Janine van Oene en Urs Pfannenmuller en zakdoeken (!) van Twan Jansen. Deze tentoonstelling laat de breedte en varieteit van onze collectie zien. Alle kunstwerken zijn te huur en te koop. 

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar in de zomervakantie een fantastische stop motion workshop volgen. Dit is voor kinderen van de buitenschoolse opvang in Den Haag maar ook voor losse inschrijving.

De workshop heet Niet zo stilleven. De kinderen maken een stopmotion animatie en leren tegelijkertijd ook iets over de kunstvorm stilleven. Op deze wijze komen kinderen op speelse wijze met kunst in aanraking. Het stilleven komt letterlijk tot leven in een korte stopmotion animatie. De kinderen werken in groepjes en gaan aan de slag met knippen van beeldelementen uit het gekozen stilleven, voegen dingen toe of halen dingen weg. Door steeds kleine veranderingen aan te brengen in de compositie en die na elke verandering te fotograferen ontstaat een animatiefilmpje. Al werkend ontstaan nieuwe vormen en ideeën waar de kinderen hun fantasie op los kunnen laten. De filmpjes worden na de workshop geüpload op de Heden website of Facebook waar ze door de kinderen, ouders en begeleiders gedownload kunnen worden.

De open inschrijvingen zijn op woensdagmiddagen 16 juli en 12 en 20 augustus van 13.00 tot 15.30 uur.

Meld je HIER aan.