Charlotte Schleiffert
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Hotwave #6

€ 8,00

De prijs is inclusief € 3 verzendkosten.​

De publicatie is een verslag van de werkperiode van Charlotte Schleiffert in Jogjakarta. In 2013 heeft zij drie maanden op uitnodiging van Heden gewerkt bij Cemeti Art House. De grote tekeningen die zij daar maakte zijn in juni 2013 bij Cemeti Art House en in december 2013 bij Heden tentoongesteld.

De tekeningen tonen telkens een vrouw of man als hoofdpersoon, zeer opvallend gekleed, en getooid met een Balinees masker. Deze figuren zijn actievoerders,ze dragen de leus als protestbord of tas bij zich. Zij demonstreren tegen onrecht, of misbruik van macht. Vaak is een nieuwsartikel uit een krant aanleiding voor Schleiffert om een tekening te gaan maken. Zo is ’Coffee growers seeking help’, gemaakt naar aanleiding van nieuwe regelgeving over bestrijdingsmiddelen en de verwarring die daarover ontstaan is. Door het gebruik van tekst en beeld uit historische bronnen over onder andere de gezamenlijke Nederlands-Indische geschiedenis wordt dit nieuws in breder perspectief geplaatst.

De hoofdfiguren in haar werken zijn samengesteld uit knipsels uit zowel westerse als Indonesische modebladen. Deze nieuwe personen hebben stuk voor stuk een enorme ‘lust for life’, ze presenteren zichzelf met veel flair. Want als je actie voert, doe het dan met kracht en stijl.

Languages: english, indonesian
Text: Brigitta Isabella
32 pagina's

Titel : Hotwave #6 Kunstenaar : Charlotte Schleiffert Jaar :
2013
Categorie: Publicatie
Afmetingen: 22 cm × 15 cm × 1 cm
Vragen over dit product?
E-mail ons of bel 070 346 5337
Ga terug naar overzicht