Heden Kunstuitleen | Kom naar de collectiepresentatie op de Denneweg

17 februari 2022
Heden

Al vanaf 1972 staat Heden bekend als de kunstuitleen voor Den Haag en omstreken. Heden is een maatschappelijk betrokken kunstinstelling die de brug vormt tussen publiek en interessante hedendaagse kunst. Recentelijk is de collectiepresentatie in de galerie op de Denneweg 14a vernieuwd. Bezoek deze inspirerende plek waar iedere belangstellende actuele kunst kan bekijken en lenen. 

[Lees verder]

Piet Dieleman | Herbarium

10 december 2021
Heden

De Hedencollectie omvat een flink aantal werken van beeldhouwer, schilder, tekenaar, graficus en fotograaf Pieter Lein Dieleman (Arnemuiden, 1956). Recentelijk heeft Heden deze deelcollectie kunnen uitbreiden met een monoprint uit de serie Herbarium (2020)  

[Lees verder]

Het andere verhaal, kunst uit het Marokkaanse Modernisme

10 december 2021
Heden

Kunst uit Hedencollectie in tentoonstelling ‘Het andere verhaal, kunst uit het Marokkaanse Modernisme’ | Cobra Museum voor Moderne Kunst. De Hedencollectie is divers, kleurrijk, grensoverschrijdend. Dat was ook bekend bij de gastconservator van de tentoonstelling, schrijver en historicus Abdelkader Benali. Uit onze collectie selecteerde hij werk van beeldend kunstenaar Mohamed Abouelouakar voor ‘Het andere verhaal –  Kunst uit het Marokkaanse modernisme’ dat nog tot 18 september te zien is in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. 

[Lees verder]

Christie van der Haak | Nouveau Deco

11 september 2021
Heden

De Hedencollectie omvat een groot aantal werken van veelzijdig kunstenaar Christie van der Haak. In het Stedelijk Museum en de voormalige synagoge in Kampen is tot 9 januari 2022 een tentoonstelling van haar werk te zien. 

[Lees verder]

Sina Dyks wint Heden Startprijs 2021

11 september 2021
Heden

Sina Dyks overtuigde de jury met haar ingenieuze textiele werken in de vorm van kleurrijke, verleidelijke installaties. 

[Lees verder]

Pagina's