Zomerworkshops bij Heden

24 juni 2014

Naar aanleiding van het succes van Zomergasten in 2013 organiseert Heden dit jaar voor de tweede keer workshops tijdens de zomer voor de kinderen van Den Haag.

Bij de tentoonstelling Zeloot 10 jaar zeefdruk heeft Heden een educatief programma ontwikkeld met de posters van Zeloot als uitgangspunt. Met Zomergasten verwelkomt Heden BSO instellingen die gericht zijn op de opvang van kinderen tijdens de zomervakantie. Kinderen komen op speelse wijze in aanraking met hedendaagse kunst en gaan actief aan de slag. Heden biedt twee workshops aan; in Ontwerp je eigen poster leren kinderen omgaan met grafische technieken en in Kijken met je oren leren kinderen met aandacht naar kunst te kijken.

Ontwerp je eigen poster, duur 2,5 uur
Tijdens deze workshop maken de kinderen kennis met verschillende grafische technieken. De workshop is bijzonder geschikt voor alle leeftijdsgroepen, zowel de allerjongste kinderen als de grote kinderen maken een poster naar aanleiding van iets wat ze leuk vinden. Al werkend ontstaan nieuwe vormen en ideeën waar ze hun fantasie op mogen loslaten. Er wordt met sjablonen gewerkt maar er kunnen ook zelf stempels gemaakt worden. Uiteraard mogen de kinderen de zelfgemaakte posters mee naar huis nemen.

Maximaal 16 kinderen, leeftijd 4-12 jaar
Kosten: € 5 per kind inclusief materiaal

Kijken met je oren, duur 1,5 uur
Door te kijken met je oren zie je kunstwerken ineens heel anders. Ieder kind krijgt een iPod, waarop een selectie muziek staat. De bedoeling is dat kinderen een kunstwerk tot leven wekken door middel van de keuze van een liedje of muziekstuk. De kinderen vullen een vragenformulier in om ze bewust te maken van waar ze zijn en wat ze zien.

Maximaal 10 kinderen, leeftijd 4-12 jaar
Kosten: € 3 per kind

Van 21 juli tot en met 29 augustus 2014 worden deze workshops aangeboden. Ze vinden plaats van maandag tot en met donderdag, de tijden zijn in overleg.

De workshops zijn gericht op groepen van BSO's in Den Haag maar op 24 juli (VOL!) en op 20 (NOG PLEK!) en 27 (VOL!) augustus is de workshop Ontwerp je eigen Poster open voor individuele inschrijvingen. 

Wil je nog meer weten over de projecten? Bel dan naar 070 346 5337 en vraag naar Lia of stuur een mail naar lia@heden.nl.