Heden Verdiept #4 over Verzamelen

24 november 2017

Heden Verdiept #4 VERZAMELEN

ver·za·me·len (verzamelde, heeft verzameld) sparen, bijeenbrengen: postzegels verzamelen

samenkomen: om tien uur verzamelen bij het station (Van Dale)

Heden Verdiept staat dit keer geheel in het teken van ‘verzamelen’. Op woensdagavond 13 december zijn we te gast bij Parts Project op de Toussaintkade waar verzamelaar Reyn van der Lugt op zijn eigen persoonlijke wijze een toelichting zal geven bij de kunstwerken uit zijn eigen privécollectie die daar getoond worden in de tentoonstelling Art-History-Collection. Lees HIER meer over deze tentoonstelling.

Daarna gaan we naar Heden op de Denneweg waar Anne Geene tijdelijk haar eigen museum heeft ingericht in de tentoonstelling The Museum of the Plant . Zij zal ons naast een rondleiding in haar plantenmuseum vertellen over de rol die verzamelen en ordenen  in haar hele werk spelen. Tot slot vertelt Lorena van Bunningen over haar tentoonstelling, die in de ANNEX-ruimte van Heden te zien is. Lorena ‘verzamelt’ momenten en situaties waarin een object zijn functionaliteit verliest en legt deze fotografisch vast. We sluiten de avond af met een hapje en een drankje.     

Woensdag 13 december 19.00 – 22.00 uur

Start: Parts Project Toussaintkade 49, Den Haag

De bijdrage voor deze bijeenkomst is € 10,-, Koop HIER je ticket om mee te gaan. 

Art – History – Collection toont een selectie kunstwerken uit de omvangrijke collectie hedendaagse kunst van verzamelaar en voormalig museumdirecteur Reyn van der Lugt. Speciaal voor Parts Project selecteerde hij uit zijn verzameling foto’s, tekeningen, schilderijen en sculpturen die refereren aan de rijke wereld van de kunstgeschiedenis: van beeldvernietiging tot beeldreproductie, van maakproces tot kunstpresentatie.

1 Reactie

Jedithja de Groot 29 november 2017
Graag meld ik me aan voor de avond. Groet, jedithja

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.