Heden Verzamelen 2017

31 mei 2017

Cursus Heden Verzamelen najaar 2017

Vergroot je kennis over hedendaagse kunst en verdiep je in de fascinerende kunstmarkt met haar verborgen regels en bijzondere gewoonten. Heden Verzamelen opent deuren naar de kunstwereld die voor anderen gesloten blijven.

Ook dit najaar organiseert Heden weer haar succesvolle cursus: Heden Verzamelen. In deze editie ligt de focus op fotografie. In de cursus leer je naar kunst kijken, hoe de kunstmarkt werkt en hoe de waarde van een kunstwerk bepaald wordt. Je brengt een bezoek aan een beurs, ontmoet daar galeriehouders en je bent te gast bij een bekende fotograaf in haar atelier.

Quote: ‘Heel leuk en informatief. Dit was de dag waarop ik ontdekte dat kunst kijken écht laagdrempelig is’

Ook bezoek je een grote privécollectie en krijg je een kijkje achter de schermen bij een veiling met allerhande informatie en tips voor het kopen van kunst. Zo werken we toe naar de laatste bijeenkomst waarin je een aankoopvoorstel doet voor de collectie van Heden.

Na Heden Verzamelen kijk je anders naar kunst, weet je meer over de kunstmarkt en is het kopen van kunst een stuk eenvoudiger!

Het volledige programma en overzicht van de kosten vind je hier.

Quote: ‘Ik heb vooral geleerd om heel goed te kijken en vragen te stellen, en dat interpretaties altijd goed zijn: Mijn blik dus ook’