Jacko Brinkman neemt afscheid

18 januari 2018

Jacko Brinkman is gestopt als directeur van Stichting Heden Den Haag. Na bijna 25 jaar verbonden te zijn geweest aan Heden, eerst als zakelijk leider en de laatste 11 jaar als directeur/bestuurder, gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Heden is in 1972 begonnen als Artoteek en deze kunstuitleen heeft zich door de jaren heen aangepast aan de tijdsgeest. Hoewel de focus nog steeds ligt op het verhuren en verkopen van kunst aan particulieren en bedrijven, is de horizon, met name door de veranderende (kunst)wereld, verbreed. Zo is er onder meer een galeriefunctie bij gekomen en is er aandacht voor het ontwikkelen van educatie. Ook is er een samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en heeft Heden een prijs in het leven geroepen voor jonge kunstenaars. Samen met het gepassioneerde en deskundige Heden-team heeft Jacko Brinkman Heden gebracht waar het nu is.

De Raad van Toezicht gaat op zoek naar een nieuwe directeur en zal de vacature zo snel mogelijk via de daarvoor bestemde openbare kanalen kenbaar maken. De vacature zal ook op de site van Heden te vinden zijn. In de tussentijd zal een interim-directeur de dagelijkse praktijk bij Heden waarnemen.

Heden is een kunstuitleen en galerie in het centrum van Den Haag. Heden heeft een prachtige kunstcollectie met een grote diversiteit aan kunstenaars en wil een breed publiek met hedendaagse kunst in aanraking laten komen.