Museumnacht 2012

01 augustus 2012

Op zaterdag 1 september beleeft de Museumnacht Den Haag haar derde editie en wederom staan de deuren van Heden deze avond en nacht tussen 20.00 en 1.30 uur voor je open. Het thema is local heroes en deze hebben we dan ook ruimschoots in huis. Hierbij de programma onderdelen.

Tentoonstelling: Napaku
Deze eigenzinnige kunstenaar en ‘local hero' creëerde een uitgebreid oeuvre dat bestaat uit collages, schilderijen, objecten, teken logboeken en miniatuur vliegtuigjes. De meeste Hagenaars zullen Napaku kennen van zijn ‘tags' die hij door heel de stad achterliet. Napuku was daarmee een van de eerste Haagse grafitti kunstenaars. Nog steeds kun je de sporen van de in 2004 overleden kunstenaar terugvinden.

Tentoonstelling: Wouter van Riessen
Wouter van Riessen woont sinds een jaar voor langere tijd in Los Angeles van waaruit hij voor Heden een blog schrijft op http://www.heden.nu/. Bij Heden zijn voor het eerst de schilderijen te zien die hij in L.A.  maakte.

Activiteit: Frisse Types
Elke Heden bezoeker, die op de Museumnacht zijn eigen ‘local hero' letterlijk wil uitdragen, kan dit doen met het laten zeefdrukken van de ‘hero' door de heren van Frisse Types. In een huiselijke ambiance, onder het genot van een verfrissend drankje, maken ze voor jou de mooiste tasjes en t-shirts. Frisse Types doen niet aan massaproductie, dus voor een klein bedrag weet je zeker dat jij de enige bent met dat te gekke t-shirt waar je de hele nacht complimenten voor zult krijgen.

Je kunt ook je eigen kledingstuk meenemen om te laten bedrukken.