Jonas Raps wint de Heden Start-prijs

02 juli 2015

Jonas Raps is een pur sang schilder. Hij is jong maar weet heel goed wat hij wil. Hij is op een ontdekkingstocht in de schilderkunst. Zijn doeken geven een inkijk in het maakproces. Laag over laag kan je de schilder volgen. Het is een tocht die plezier uitstraalt en Heden wil daar bij zijn. Daarom gaat de Heden Start-prijs 2015 gaat naar Jonas Raps. 

De komende jaren wordt de Heden Start-prijs uitgereikt aan een afgestudeerde beeldend kunstenaar van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Heden ondersteunt talentvolle kunstenaars die werk maken van een kwalitatief hoog niveau en dat kan circuleren in de kunstuitleen voor particulieren en bedrijven. Heden werkt graag samen met de KABK vanwege de uitstekende reputatie van de academie en het niveau van de beeldend kunstenaars en vormgevers die er afstuderen.

De Heden Start-prijs bestaat uit aankoop van werk voor de Heden-collectie, een tentoonstelling bij Heden en een jaar lang zakelijke begeleiding van de kunstenaars, waaronder presentatie op een Nederlandse kunstbeurs en bij het netwerk van Heden.

De KABK is een hogeschool voor Beeldende Kunsten en Vormgeving en biedt bachelor-, master- en vooropleidingen, een postgraduate-course en in samenwerking met de Universiteit Leiden een PhD traject.