KABK en de Heden Startprijs

01 juni 2015

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) Den Haag en Heden gaan samenwerken. De komende jaren wordt de Heden Startprijs uitgereikt aan een afgestudeerde beeldend kunstenaar. De eerste winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 3 juli a.s. tijdens de opening van het Eindexamenfestival 2015 van de KABK. Heden ondersteunt talentvolle kunstenaars die werk maken dat in bedrijfscollecties past en kan circuleren in de kunstuitleen voor particulieren en bedrijven. Heden werkt graag samen met de KABK vanwege de uitstekende reputatie van de academie en het niveau van de beeldend kunstenaars en vormgevers die er afstuderen.

De Heden Startprijs bestaat uit aankoop van werk voor de collectie van Heden, een tentoonstelling bij Heden en een jaar lang zakelijke begeleiding van de kunstenaars, waaronder presentatie op een Nederlandse kunstbeurs en bij het netwerk van Heden.

Over Heden

Heden biedt toegang tot de kunst van nu. Men kan er kunst kijken, huren en kopen. Er is een tentoonstellingsprogramma in de galerie aan de Denneweg in Den Haag, een kunstuitleen voor particulieren en bedrijven en een Art Handling service. 

Heden presenteert hoogwaardige kunst op een laagdrempelige manier en vormt een schakel tussen (bedrijfs)collecties, kunstenaars en kunstliefhebbers. Ook wil Heden jonge kunstenaars ondersteunen bij de start van hun carrière en hen wegwijs maken op de kunstmarkt met al haar gebruiksaanwijzingen. De Heden Startprijs valt binnen deze doelstellingen.

Over de KABK

De KABK is een hogeschool voor Beeldende Kunsten en Vormgeving en biedt bachelor-, master- en vooropleidingen, een postgraduate-course en in samenwerking met de Universiteit Leiden een PhD traject.

www.kabk.nl

Opening Eindexamenfestival KABK 2015

Datum en tijd: vrijdag 3 juli van 16.00-17.00 ( VIP preview en borrel na afloop tot 21.00 uur)

Adres: Prinsessegracht 4, Den Haag. www.kabk.nl

Wilt u aanwezig zijn bij de opening van het Eindexamenfestival van de KABK? Stuurt u dan een e-mail naar vip@kabk.nl