Anne Geene in Heden Galerie Zomershow

17 juli 2017

In de tentoonstellingsruimte in de kelder van Heden is nieuw werk te zien van kunstenaars waarmee wij de komende tijd intensief gaan samenwerken, zoals Anne Geene. Op zaterdag 4 november opent de solo tentoonstelling van Anne in de grote expositie ruimte. 

Door goed naar fotografie te kijken, ontdek je interessante dingen over de wereld. Dat doet Anne Geene op eigenzinnige wijze, zowel in haar eigen werk als in wat ze vindt in fotoarchieven. Met grote nieuwsgierigheid onderzoekt ze met name planten en dieren. Ze bestudeert en documenteert haar materiaal op zoek naar patronen en verschijnselen, haalt informatie en afbeeldingen uit relevante literatuur en maakt haar bevindingen wereldkundig in fotowerken en in boekvorm. Dat wat de camera objectief heeft geregistreerd staat aan de basis van al haar werk. Haar onderzoek grenst aan dat van een wetenschappelijk onderzoeker. Echter zij is op zoek naar visuele overeenkomsten en patronen en baseert haar conclusies over onderliggende processen uitsluitend daarop.

Anne Geene (1983) studeerde Kunst en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst KABK en legt als beeldend kunstenaar verborgen schoonheden van planten en dieren vast.

Samen met Arjan de Nooy publiceerde Anne Geene dit jaar Ornithology, een lijvig boek dat kan worden omschreven als zowel een studie van fotografen naar vogels als een uitstapje van ornithologen in de fotografie.

In de Zomershow is een groot werk te zien met klavertjes vier, dit heet Devaluation of Luck en er is een serie van drie kleine fotowerken.

Lees HIER een interview met Anne Geene door Mister Motley.

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.
Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.