Heden in het Atrium en de bibliotheek

06 april 2017

In het kader van het Mondriaanjaar presenteert Heden van 8 tot en met 19 mei kunstwerken uit haar collectie die raakvlakken hebben met Mondriaan en De Stijl. Het uitgangspunt van de tentoonstelling zijn de kleurstellingen, het lijnenspel en de beeldtaal van De Stijl. De kunstwerken uit deze presentatie kenmerken zich door geometrische, abstracte vormen in heldere, primaire kleuren.

De uitgebalanceerde composities en zorgvuldig afgestemde kleurencombinaties van De Stijl-iconen als Mondriaan en Van Doesburg zijn tijdloos en laten zich dan ook goed lenen als inspiratiebron voor kunstenaars van toen tot nu. In de honderd jaar na het oprichten van De Stijl is de beweging nog steeds een voorbeeld en ijkpunt voor een grote schare kunstenaars.

Met slechts enkele lijnen en een paar kleuren weten kunstenaars als Bob Bonies, Paul Drissen, Piet Dieleman en Krijn de Koning treffende beelden te creëren. Deze kunstwerken laten zien dat de universele beeldtaal van De Stijl nog altijd relevant en actueel is.

Tijdens de presentatie in het Atrium ontvang je 50% korting op de huur van een van de werken gedurende een jaar, mail voor informatie of een reservering met Nadine of kom langs in onze galerie op Denneweg 14. 

In de Centrale Bibliotheek presenteert Heden van 9 mei tot en met 19 juni ook een selectie kunstwerken die aansluiten bij het thema van De Stijl. Op vertoon van je bibliotheekpas ontvang je deze periode 50% korting op de huur van een kunstwerk gedurende een jaar, mail voor informatie of een reservering met Nadine of kom langs in onze galerie op Denneweg 14. Bekijk onze site voor meer informatie over de collectie van Heden. 

 

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.