Lisa van Casand wint de Heden Startprijs 2017

27 juni 2017

Tijdens de opening van het Eindexamenfestival van de KABK is de Heden Startprijs 2017 (powered by GMW advocaten) uitgereikt aan Lisa van Casand.

De prijs bestaat uit de aankoop van werk, een tentoonstelling bij Heden in juni 2018 en een jaar lang zakelijke begeleiding, waaronder presentatie op een Nederlandse kunstbeurs en bij het netwerk van Heden. En last but not least is de prijs dankzij ondersteuning van GMW advocaten uitgebreid met een werk- en promotiebudget van 3.000 euro.

De jury heeft met veel enthousiasme en overtuiging gekozen voor het werk van Lisa van Casand als winnaar van de Heden Startprijs 2017. 

Uit het juryrapport:
Lisa’s werk is onderzoekend en uitnodigend. De jury was onder de indruk van haar talent om een complex onderzoek te vertalen naar een presentatie die esthetisch aantrekkelijk is, maar die ook aanzet tot nadenken. Lisa vouwt op een gedegen en nauwkeurige manier haar bevindingen uit, en presenteert deze vanuit verschillende invalshoeken. Met haar onderzoek naar een voormalig NAVO-hoofdkwartier, verscholen in de Limburgse grotten, neemt zij de toeschouwer mee door haar bevindingen. Te zien zijn onder andere een ge-3Dprinte reconstructie van de champignons een digitale animatie van de ondergrondse golfbaan, flarden van gesprekken met oud-medewerkers en een reconstructie van champignonplantage waarvan ze sporen tegenkwam.

Deze uiteenlopende elementen verbeelden op een verhalende manier haar research en vullen elkaar goed aan. De balans tussen de verschillende componenten van haar presentatie is uitstekend. Met fotografie, tekst, animatie en documentatie brengt Lisa een verhaal tot leven dat uit de geschiedenisboeken was verdwenen.

De toegankelijkheid en betrokkenheid van Lisa van Casand past bij de missie die Heden heeft: het toegankelijk maken van hedendaagse kunst van hoge kwaliteit. Heden verheugt zich op de aanstaande samenwerking met Lisa en het presenteren van de solotentoonstelling in 2018.

Bekijk HIER de website van Lisa.

Lees HIER over Lisa in Mister Motley's graduation special.

Eerdere winnaars van de Heden Startprijs waren

2015: Jonas Raps

2016: Suzie van Staaveren

 

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.