WORKSHOPS DE BETOVERING BIJ HEDEN EN STROOM

05 april 2013

Pretty Smart Textiles
o.l.v. Dorith Sjardijn

De wereld van textiel is overal om je heen te vinden. Niet alleen in de kleren die je draagt maar ook in je huis en de meubels op je kamer. Textiel onderscheidt zich van andere materialen doordat het heel flexibel is. Door het steeds kleiner worden van elektronica kunnen we deze nu steeds beter gebruiken in zachte en flexibele stoffen. Door middel van zelfgemaakte ‘soft sensors’, die reageren op de omgeving, laat je het textiel bewegen, licht geven en geluid maken. Ontwerpers, kunstenaars en bedrijven zijn al druk bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van knappe stoffen: smart textiles.

In deze workshop ga je vooral onderzoeken hoe je met smart textiles mooie vormen kunt maken. Je kunt ook kijken hoe je de stof die je gebruikt extra kunt laten spreken.
Kortom, je neemt een kijkje in de toekomst van je tweede en derde huid. Je maakt kennis met de wereld van textielontwerp, smart textiles, en bedenkt jouw eigen smart textiles en soft sensors! Met jouw eigen ontwerp laat je jouw ideeën over de toekomst van kleding en textiel zien.
Ouders en begeleiders mogen de laatste tien minuten komen kijken of de kinderen na afloop weer ophalen.
LET OP: geef bij het reserveren duidelijk aan welke dag je kiest.
Do en vrijdag 25 en 26 oktober van 13.00 tot 16.00 uur bij Heden, Denneweg 14a.
Reserveren: 070-3465337 of info@heden.nl
 

Klonen en Mutanten
o.l.v. Peter Zwaan

Knutselen met de werkelijkheid! Een muis met een oor op zijn rug, het gekloonde schaap Dolly, gemanipuleerd ‘Frankenstein’ voedsel… Krijg je ook inspiratie als je hoort en ziet hoe wetenschappers de natuur kunnen veranderen? Let dan op, want ook jij kunt iets klonen en de werkelijkheid aan jouw wensen aanpassen! In deze workshop gaan we uit van dingen die je zelf meeneemt. Dat mag van alles zijn: iets uit de natuur, zoals groente of een vrucht (maar een stukje vlees kan ook) of juist een door de mens gemaakt voorwerp. Hiervan maak je een mal en daarmee een gipsafgietsel. Met deze ‘kloon’ ga je aan de slag. Bekende dingen zien er ineens heel anders uit als ze van wit gips gemaakt zijn. Kun je er interessante nieuwe combinaties van maken? Zagen, in stukken breken, samenvoegen of er zelf iets aan boetseren; er is van alles mogelijk. Kijk goed naar de vormen en structuren en geef je fantasie de ruimte! Een nieuwe diersoort, een handig voorwerp, een originele snack …of zie je meer in een collage van mooie structuren?
Ouders en begeleiders mogen de laatste tien minuten komen kijken of de kinderen na afloop weer ophalen.
LET OP: geef bij het reserveren duidelijk aan welke dag je kiest.
Do en vrijdag 25 en 26 oktober van 13.00 tot 16.00 uur bij Stroom, Hogewal 1-9
Reserveren: 070-3465337 of info@heden.nl
   

REAGEER

Laat hier je reactie achter. Het formulier wordt verstuurd als alle velden zijn ingevuld.