This art fair 2018

07 december 2018

This Art Fair, de laatste kunstbeurs van 2018, vindt plaats van 27 tot en met 30 december 2018 in de Beurs van Berlage in het centrum van Amsterdam.
 
This Art Fair toont hedendaagse beeldende kunst van aanstormende talenten en gevestigde kunstenaars. Heden presenteert werk van Heden Startprijswinnaar 2018: Kunrad. Daarnaast laten we het verstilde en subtiele werk van Lorena van Bunningen zien. Beide kunstenaars studeerden succesvol af aan de KABK te Den Haag. Wat deze kunstenaars kenmerkt is de combinatie van esthetiek en onderzoek.

Lorena van Bunningen:
In haar foto-, video- en installatiewerk onderzoekt Lorena van Bunningen (Quito 1990) de wereld van objecten en materialen, die we dagelijks om ons heen hebben en de manier waarop we die gebruiken. Zij gaat op zoek naar het moment waarop een object zijn vertrouwdheid en functionaliteit verliest en abstract wordt. Door toeval als materiaal te gebruiken, houdt zij zich bezig met wat het werk van haar vraagt waarbij de betekenis van tijd centraal staat. Lorena van Bunningen werkt met fotografie, film en sculptuur.

Kunrad:
Kunrad noemt zichzelf geluidskunstenaar en componist. Hij heeft zijn bachelor behaald in Composition Electronic Music aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Deze zomer studeerde hij af in de master ArtScience aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Met zijn eindexamenwerk won hij de Heden Startprijs 2018, die jaarlijks aan een talentvolle alumnus van de KABK wordt uitgereikt. Naast de Heden Startprijs won hij ook de afdelingsprijs ArtScience van de KABK. Tevens werd de Royal Academy Master Award 2018 voor de beste masterstudent aan Kunrad toegekend.