10 december 2021

Piet Dieleman | Herbarium

De Hedencollectie omvat een flink aantal werken van beeldhouwer, schilder, tekenaar, graficus en fotograaf Pieter Lein Dieleman (Arnemuiden, 1956). Recentelijk heeft Heden deze deelcollectie kunnen uitbreiden met een monoprint uit de serie Herbarium (2020)  

[Lees verder]

10 december 2021

Het andere verhaal, kunst uit het Marokkaanse Modernisme

Kunst uit Hedencollectie in tentoonstelling ‘Het andere verhaal, kunst uit het Marokkaanse Modernisme’ | Cobra Museum voor Moderne Kunst. De Hedencollectie is divers, kleurrijk, grensoverschrijdend. Dat was ook bekend bij de gastconservator van de tentoonstelling, schrijver en historicus Abdelkader Benali. Uit onze collectie selecteerde hij werk van beeldend kunstenaar Mohamed Abouelouakar voor ‘Het andere verhaal –  Kunst uit het Marokkaanse modernisme’ dat nog tot 18 september te zien is in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. 

[Lees verder]

02 december 2021

¿QUE PASA? | Grafisch werk Pat Andrea te leen bij Heden

Tot 23 januari 2022 is ¿QUE PASA?, een overzichtstentoonstelling van het werk van Pat Andrea te zien in MORE | museum voor modern realisme in Gorssel. De Hedencollectie telt ook een aantal grafische werken van deze internationaal vermaarde schilder en tekenaar. Heden stelt deze graag voor uitleen beschikbaar.  

[Lees verder]

11 september 2021

Christie van der Haak | Nouveau Deco

De Hedencollectie omvat een groot aantal werken van veelzijdig kunstenaar Christie van der Haak. In het Stedelijk Museum en de voormalige synagoge in Kampen is tot 9 januari 2022 een tentoonstelling van haar werk te zien. 

[Lees verder]

11 september 2021

Sina Dyks wint Heden Startprijs 2021

Sina Dyks overtuigde de jury met haar ingenieuze textiele werken in de vorm van kleurrijke, verleidelijke installaties. 

[Lees verder]

Pagina's